Poznaj nas!

Jesteśmy grupą młodych ludzi których życiowe pasje to piwowarstwo i mikrobiologia.

Postanowiliśmy wykorzystać naszą wiedzę umiejętności i doświadczenie aby powołać do życia wyjątkowy projekt.

Mamy nadzieję iż zmieni on oblicze polskiego rynku piwowarskiego.

Fermentum Mobile leży dokładnie na przecięciu naszych dróg zawodowych.

Łączymy je teraz aby powstała autostrada wiodąca do ciekawszych i smaczniejszych piw.

Filip Paprocki

Filip Paprocki

Prezes zarządu

Główny Sprawca Drożdżowego Zamieszania, znanego także pod nazwą Fermentum Mobile sp.z o.o.

Piwowar domowy od 2005 r. Dawno już przestał liczyć swoje warki i nadal warzy piwo w domu. Ostatnio przerzucił się na garnek o pojemności 70 litrów.

Uważa, że piwo jest produktem wybitnie sezonowym, i dlatego pijane style zmienia w zależności od pory roku.

Twórca i prelegent Trójmiejskich Warsztatów Piwowarskich.

Karierę rzemieślniczą zaczynał w browarach Kaszebska Koruna oraz Lubrow.

Szybko jednak przestawił się na własne tory i w 2013 roku powołał do życia pierwszą w Polsce firmę zajmująca się propagacją płynnych drożdży piwowarskich.

Anna Musińska

Anna Musińska

Główny technolog

Mgr inż. biotechnologii

Wielozadaniowa, w firmie dba o to, co jest najważniejsze: by drożdże - w dużej liczebności i w świetnej formie - trafiały do piwowarów.

Czasami za szczera i za bezpośrednia do Szefa (ale ktoś musi - padło na nią). Zapodaje suchary, po których najlepiej popić piwem - dlatego Filip przerzucił się na 70 L gar. Pandemia pomogła jej wyrobić kondycję na branie udziału w akcji "Kilometry dla Gdańska", zajęła 2-gie miejsce w 1-wszej edycji gokratowych wyścigów FM, choć na co dzień unika prowadzenia fermentowego mobila po gdańskich ulicach.

Anna Kiedrowska

Anna Kiedrowska

Specjalista ds. obsługi sprzedaży

Z wykształcenia dietetyk kliniczny. Na studiach odkryła swoje upodobanie do technologii i biochemii żywności, co w połączeniu z zamiłowaniem do dobrego piwa było prostą drogą do piwowarstwa domowego.

Pierwsze piwo uwarzyła w 2017r. i od tamtego czasu stale rozwija swoją pasję. Wzięła udział w I Festiwalu Piwowarów Domowych, odbyła miesięczną praktykę w browarze restauracyjnym Piwnica Rajców, warzyła też w browarze Piwna i skorzystała z kursu sensorycznego.

W 2019r. dołączyła do załogi Fermentum Mobile, gdzie zajmuje się koordynacją i realizacją zamówień.

Współpracownicy:

Prof. dr hab. Ewa Łojkowska – główny konsultant naukowy

Prof UG, dr hab. Bogdan Banecki – konsultant naukowy

Michał Lotterhoff – IT Manager

Mariusz Szatkowski – programista

Wojciech Adrianowski – główny księgowy

 

Chcesz nas poznać bliżej?

Masz pytanie lub sugestię?

Napisz do nas!